Volvo Ocean race är 45 000 sjömil – ungefär en fjärdedel så långt som ett års produktion av Prestos brandsläckare!

45 000 sjömil motsvarar 8 334 landmil och med vår egen produktion av 1 miljon brandsläckare per år så skulle dom kunna läggas ut 4 gånger den distansen. Men där gör dom ju ingen nytta, så det lär vi inte göra. 

 Årets Volvo Ocean Race 2017-18 kommer att avgöras på den längsta rutten i tävlingens historia, med nästa tre gånger så mycket segling i Södra Ishavet som i den senaste upplagan. En enorm prestation för seglare och båtar. Det gör oss extra stolta att få vara med och vara Official Supplier av brandsäkerhet till stoppet i Göteborg. 

Trygghet i en röd flaska 
Även om brandsläckare bara är en del av vårt Fire Risk Management erbjudande, så är den en symbol för var vi på Presto kommer ifrån och även, på något sätt, vart vi ska. Med visionen att ingen eller inget ska skall skadas av bränder på arbetsplatser startade vår grundare Anders Danielsson Presto 1959. På den tiden var brandsläckaren den enda möjligheten att snabbt och effektivt släcka bränder och tillbud som annars skulle varit ödesdigra. Idag erbjuder vi på Presto en uppsjö av produkter, lösningar och kunskap som säkrar vardagen och gör människor på arbetsplatser tryggare. Men brandsläckaren finns alltid med, precis som vår vision.

Brandsläckare på Volvo Ocean Race stoppet i Göteborg 
Om du har möjligheten och glädjen att besöka Frihamnspiren under Volvo Ocean Race stoppet kommer du med all säkerhet se våra brandsläckare på plats. Dom är en del hela vårt arbete med att säkra evenemanget för alla besökare. Vi kallar det för det tekniska brandskyddet och är en av många komponenter i brandsäkerhetsystemet. Utrymningsdimensionering, information, larm och utbildning är andra delar av helheten. Under veckan kommer vi på Presto att finnas på plats om du vill veta mer. Tveka inte att ta kontakt med oss! Vi älskar att prata brand och risk! 

Gå till länken nedan så kan du se en kort film om hur h inte minst utbildningeffektiv en av våra många brandsläckare är. Och hur viktig den är att ha till hands om olyckan är framme

Tävla och vinn 2 dagar i Göteborg

Det blir 2 dagar i Göteborg med allt du kan drömma om. Hotell, upplevelser, mat och överraskningar. 

Till TÄVLINGEN